fbpx

Onze bieren

Hieronder vindt u een overzicht van ons gebrouwen bier. Onze brouwer Sander ontwikkeld de komende periode zeven ‘core bieren’ en zal daarnaast verschillende ‘specials’ op de markt brengen. Wil je het brouwproces en ons verhaal eens real life mee maken? Bekijk dan onze rondleiding pagina

Core bieren

 

De Maltezer

Ons paradepaard, gebrouwen naar oud recept uit 1954. De Maltezer is een verwijzing naar de Maltezer orde in Malta. Al tijdens de kruistochten waren zij er om de pelgrims te beschermen en verzorgen op weg naar het Heilige land. De Orde bestaat nog steeds en zet zich in om wereldwijd hulpbehoevende te helpen. Bij iedere verkochte liter bier wordt hiervoor een donatie gedaan door de brouwerij aan de Orde in Malta

Maltezer is een Dortmunder stijl bier met 6,5% alcoholvolume. Het amberkleurige bier heeft een licht fruitige smaak(steenvruchten, abrikoos) met een licht bittere afdronk. Het heeft voornamelijk een moutzoet karakter.

Gebruikte mouten: Pilsener, Munich, Melanoidin
Gebruikte hoppen: Northern Brewer, Hersbruker Spat, Hallertau Mittelfruh

 

De Royale Martinus

De Royale Martinus is een verwijzing naar naastgelegen st. Martinus kerk. St. Martinus was de patroonheilige van de armen en de soldaten. Martinus wordt afgebeeld als een Romeinse Ridder die de helft van zijn mantel afsnijd ten behoeve van een bedelaar.

De Royale Martinus is een hoppig blond bier met 5,4% alcoholvolume. Het  bier heeft een zachte moutzoete aanzet met een frisbittere afdronk. Vooral citrus (grapefruit) en geel exotisch fruit smaken voeren de boventoon.

Gebruikte mouten: Pilsener, Pale, Tarwe, Cara20
Gebruikte hoppen: Chinook, Amarillo, Styrian Goldings B

 

De Krachtige Victoria

We wilden ook een damesnaam aan een van onze bieren geven. Vele vroegen ons, wordt dit een fruitbier? Niets is minder waar! We hebben gekozen voor de naam Victoria, zij is de godin van de overwinning en wordt vaak afgebeeld met een strijdwagen. Een krachtige vrouw en een dito bier!

De Krachtige Victoria is een vier granen Tripel met 8,9% alcoholvolume. Deze verwarmende Tripel dankt haar kruidigheid aan de gebruikte rogge. Het heeft smaken van banaan en kruidnagel en heeft een hoppig bittere afdronk.

Gebruikte mouten: Pilsener, Tarwe, Haver, Rogge, Spec. B
Gebruikte hoppen: Mittelfruh, BrewersGold, Pacific Gem

 

Specials

Sanders Stiekeme Stout

Sander is een grote Stout liefhebber. We hadden hem op het hart gedrukt eerst andere bieren te brouwen, maar Sander kon zich niet in houden. Daar verscheen opeens: Sanders Stiekeme Stout.

Sanders Stiekeme Stout is een Strong Stout met 7,5% alcoholvolume. Het bier geniet bitterheid van de gebrande mouten. Vooral koffie, pure chocolade en laurier zijn aroma’s die vrijkomen. Deze stout is licht fruitig en heeft een klein zuurtje.

Gebruikte mouten: Pilsener, Cara, Haver, Chocolade mout
Gebruikte hoppen: Chinook, Northern Brewer

 

Easy RYEder

Easy RYEder is een verwijzing naar de cultfilm ‘Easy Rider”. Bij het uitkomen van de film werden alle bezoekersrecords gebroken. Centraal in de film staan de tegenstellingen tussen jeugd en de oudere generaties en het platteland en de stad. Maar vooral is Easy Rider een ode aan de vrijheid.

De Easy RYEder is een Rye Golden Ale met 6,2% alcoholvolume. Het bier heeft een moutzoete aanzet en is kruidig van de gebruikte rogge. Een licht gebrande bitterheid komt terug van de Brown Malt.

Gebruikte mouten: Pale, Rogge, Brown
Gebruikte hoppen: Northern Brewer, Ahtanum

Yihaa!GiddyHOP!BrouwBoy!

Yihaa! Is de bekende kreet als iemand deze double IPA besteld. Een bier in de stijl van het Wilde Westen. Met 5 verschillende mouten, 4 hopsoorten, zeezout, witte en zwarte peper, is het een bier voor echte Cowboys, of in dit geval: Brouwboys

Yihaa!GiddyHOP!BrouwBoy! is een Double IPA met 7% alcoholvolume. Het bier is vol en romig van smaak en heeft een fruitig (perzik, mango, aarbei) zoete aanzet. De Smaak eindigt kruidig (lichte peper) met een stevige hopbitter.

Gebruikte mouten: Pale, Pilsener, Munich, Dark Crystal, Melanoidin
Gebruikte hoppen: Northern Brewer, Cascade, Ahtanum, Pacific Gem

Snake Øl

Een winterwarmer, zo beschrijft Sander het bier wanneer het net gebrouwen is. Kruiden en bier worden veel gebruikt, maar de kunst is natuurlijk om dit genuanceerd te doen.

Snake Øl is een Winter Ale met 9% alcoholvolume. Anijs-aroma komt als 1e aroma gelijk naar boven, om vervolgens door de rozemarijn te worden overgenomen, Drop, maar dan wel de verfrissende honingdropjes. Met 9% alc, sterk, maar niet te.

Gebruikte mouten: Munich, Melanoidin, Spec. B., Dark Crystal, Carafa Spec. Type III
Gebruikte hoppen: Chinook, Cascade, Styrian Celia

Leuk dat je interesse hebt in een rondleiding. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en we nemen contact met je op.