fbpx

Rondleiding Stadsbrouwerij

Komt u een dagje naar Maastricht? Wilt u eens een kijkje achter de schermen nemen? Benieuwd naar hoe het brouwproces nou eigenlijk werkt? Wij hebben alle antwoorden voor u! Tijdens de rondleiding zult u ondergedompeld worden in de lokale (bier-)geschiedenis gecombineerd met het heden. U zult een reis maken door de 19e eeuw tot aan de 21ste eeuw, waar u ons huidig brouwproces first-hand zult ervaren.

Ontmoet brouwer Sander

Rondleiding-Maastricht-Brouwer
Rondleiding brouwerij - Wort

De rondleiding bestaat uit een welkomstdrankje in ons mooie proeflokaal en een 45 minuten durende rondleiding door onze microbrouwerij.
Een mooi bierpakket met 2 van onze eigen gebrouwen biertjes, een glas en een handige gadget voor thuis!

Slechts €21.50 p.p.

Een rondleiding kunt een reserveren via het reserveringsblok op onze reserveringspaginaKies dan eerst een van de rondleiding tijdsblokken onder de agenda, en daarna voor de juiste datum. 

Wenst u een rondleiding voor een grotere groep te organiseren neem dan contact met ons op via reserveringen@demaastrichtermaltezer.nl

*Groepen vanaf 10 personen kunnen ook buiten de aangegeven tijdstippen geboekt worden via reserveringen@demaastrichtermaltezer.nl

Een rondleiding kunt een reserveren via het reserveringsblok op onze reserveringspaginaKies dan eerst een van de rondleiding tijdsblokken onder de agenda, en daarna voor de juiste datum. 

Proeverijen

In onze brasserie annex speciaalbier café kunt u een speciaal bierproeverij boeken. Of u nu met 2 personen of met 30 personen bent in onze stadsbrouwerij bent aan het goede adres.

Onze speciaal bierproeverijen worden altijd begeleid door een van onze erkende biersommeliers. Een proeverij kan al bij 3 bieren starten en gelang uw wenst kunnen we dit tot 5 à 6 speciaalbieren uitbreiden. Voor onze proeverijen gebruiken wij speciaalbier glazen van 15cl. Zo kunt u op de juiste manier degusteren. Uiteraard serveren wij brood bij de proeverij zodat u tijdig uw smaakpapillen kunt neutraliseren.

Onze proeverijen gaan altijd in op de volgende aspecten:
– Geur, kleur, smaak
– Type/stijl bier en herkomst
– Brouwerij en herkomst (land)

Proeverij Martinus

– 4 speciaal bieren met brood en dips €17,50

Proeverij Andreas

– 5 speciaal bieren met brood en dips €20,-

Proeverij Servatius

– Bier en spijs proeverij €27,50
– meer info over Bier en Spijs proeverij

Uiteraard kunnen we een degustatie altijd naar uw wens invullen.

Voor vragen of groepsreserveringen kunt u ons altijd bereiken via
reserveringen@demaastrichtermaltezer.nl

Met vriendelijke groet,

Team de Maastrichter Maltezer

Twee Wyckse stadsbrouwerijen

 

Voor groepen vanaf 10 personen is het mogelijk om twee Wyckse stadsbrouwerijen te bezoeken; Brouwerij Bosch en Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Bij het betreden van de binnenplaats, van Brouwerij Bosch, ervaart u hoe ca. een eeuw geleden bier werd gebrouwen. U kunt zien hoe knechten de zware zakken gerst via de smalle trappen naar boven sjouwden en in de monumentale brouwerswoning hoort u even de “Grand Chique de Maestricht”. Na het proeven van een glas ambachtelijk bier keert u terug naar de hedendaagse tijd en maakt u een korte wandeling naar de Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Hier krijgt u een interessante uitleg over het starten van deze microbrouwerij en ziet u welke enorme verschillen er zijn in apparatuur t.o.v. een eeuw geleden. In de gezellige brasserie wordt hierna een speciaal bier uit eigen brouwerij geschonken met een bijpassende amuse.

De rondleiding duurt 2,5 uur en is op aanvraag en beschikbaarheid te boeken via:
reserveringen@demaastrichtermaltezer.nl

Start bij Bosch Brouwerij
Wycker Grachtstraat 26
6221 CX Maastricht

Leuk dat je interesse hebt in een rondleiding. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en we nemen contact met je op.