fbpx

Speciaal biercafe’s Maastricht

Bent u opzoek naar een speciaal biercafe in Maastricht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze brasserie serveren we ruim 80 fles bieren en maar liefst 16 tapbieren. Omdat we wekelijks zelf bier brouwen is er buiten de verschillende binnen en buitenlandse bieren ook vers gebrouwen bier te genieten. In juni 2018 is ons eerste definitieve bier gepresenteerd; De Maltezer. Wekelijks kunt u genieten van verschillende proefbrouwsels van onze brouwer. Ook kunt u bij ons terecht voor een gezellige bierproeverij. De verschillende mogelijkheden vind u via bierproeverijen bij de Maltezer.

Heeft u een aantal lekkere bieren geproefd die u graag mee naar huis wil nemen, neem dan een bezoekje aan onze bierwinkel “The Hoppy Brothers”, daar heeft u keuze uit maar liefst 200 speciaalbieren.

Speciaalbier in Wyck

 

Wyck is de opkomende wijk in Maastricht. Het huisvest veel leuke winkeltjes, lunch, borrel en diner mogelijkheden. Wil je na een bezoek aan Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer nog ergens een glas speciaalbier gaan drinken? Bezoek dan stadsherberg de Poshoorn, je kunt er een goed glas speciaalbier drinken en nog comfortabel overnachten ook! Voorheen vond je achter de brouwerij speciaal biercafe Take One in de Rechtstraat. Helaas zijn in de eigenaren in 2018 gepensioneerd en heeft Take One haar deuren gesloten. Even verderop zit Brouwerij Bosch, waar vroeger ook bieren gebrouwen werden. Het complex met Mouterij is nu als museum te bezoeken. Bij de rondleiding worden uiteraard bieren aangeboden met een knipoog naar het verleden. Proost!

Brasserie-tapkranen-16-speciaal biercafe

Speciaalbier in Maastricht

 

Als je van Wyck de Sint Servaasbrug over loopt dan ligt meteen aan je linkerhand café ’t Pothuiske, in 2018 overgenomen door de nieuwe eigenaren Coen en Rianne. Ze helpen je graag aan een mooi speciaalbier! Even verderop ligt Cafe Frapé een gezellig bruin biercafe. Peter de eigenaar gaat al wat jaartjes mee in de speciaalbier wereld en tovert met liefde de mooiste bieren tevoorschijn. Onderweg naar de markt kom je langs Café de Knijnspiep. Vader Hentzepeter staat er nog regelmatig achter de tap en zoon Dylan brouwt er zijn Klinker bieren. De Knijnspiep is door Duvel Moortgat uitgeroepen tot La Chouffe ambassadeur van Nederland. Op de markt vind je Speciaal biercafe de Zwaan. De Zwaan is zeker een stop waard, duik er in de walk-in Fridge en geniet van een ruim assortiment bieren. Als je nog verder kunt bezoek dan Belgisch Speciaalbieren Café de Gouverneur, ze hebben ruim 250 speciaalbieren op voorraad. De plek om jezelf te verliezen in hun mega bierbijbel!

Laat het smaken!

Leuk dat je interesse hebt in een rondleiding. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en we nemen contact met je op.